Matte wandtegels

wandtegelsJe ziet tegenwoordig in steeds meer keukens de matte wandtegels. De matte wandtegels vergen geen onderhoud en blijven levenslang goed. Bij de meeste winkels krijg je 10 tot 20 jaar garantie op de matte wandtegels.

Mensen gebruiken matte wandtegels in de keuken, omdat het makkelijk schoon te maken is. Als er spatten tijdens het koken op de muur komen waar behang of verf op zit krijg je het heel moeilijk eruit, als dat al lukt. Spatten en zelfs olievlekken veeg je wel makkelijk af van een matte wandtegel.

Waar zijn ze van gemaakt?

De meeste wandtegels zijn van keramiek gemaakt. Keramische tegels worden op hele hoge temperaturen gebakken. Door de hoge temperaturen gaan ook de poriën in de keramiek dicht. Zo kan er geen vuil of vet in en kun je het makkelijk met een doekje schoonmaken. Natuursteen wandtegels komen ook wel voor en ook deze soort wandtegel is duurzaam. Natuursteen wandtegels zijn bovendien ook haast onverwoestbaar. De natuursteen wandtegels zijn vaak wel een stuk duurder, omdat het puur natuur is. Het kan niet door mensen worden gemaakt en het is iets dat kan opraken. Zoals met veel natuurproducten is het iets duurder.

Welke is het beste?

Iedere wandtegel heeft zo zijn voordelen en nadelen. Elke wandtegel ziet er ook anders uit of het nou van keramiek of natuursteen is gemaakt. Het ligt uiteindelijk allemaal aan je eigen voorkeur. Je kunt wel even op fliesenxl.com kijken om wat inspiratie op te doen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *